top of page
PRIVATE HOUSES
RESIDENTIAL BUILDINGS
PUBLIC BUILDINGS
URBAN PLANING
Peretz Arch logo

Planning and designing the dental clinic space was an interesting challenge. Most of us have not-so-pleasant memories of visiting a clinic for two. Most of the time, clinics are characterized by a white and sterile design, but the design we created at We Smile is cozy, warm, colorful and inviting. The main goal in designing the space is to soak in a sense of relaxation and calm in the clinic's visitors. The entrance and waiting space of the clinic corresponds with the interior design of home spaces. The walls of the space are painted deep blue, which creates a sense of calm and delimits the waiting area, which is furnished with armchairs, a coffee table and a library made of natural and warm materials designed by Tomer Nachshon.

HaMaccabi 1

Tel Aviv, Israel

RESIDENTIAL BUILDING

The feeling created on a physical but also emotional level is that of staying in a homely, bright and cozy living room. The hallway leading to the treatment rooms is made of frosted glass doors that let in natural light and wooden shutters that add texture and play of concealment and of light and shadow. The treatment rooms themselves are also lit by natural light that penetrates through the curtain walls of the tower. The parquet floor and the delicate carpentry work create on the one hand a cozy feeling on the other hand a warm atmosphere. To complete the positive experience in the clinic, texts are used on doors, windows and mirrors that remind visitors how important it is to smile :)

More Projects

The building is located on Maccabi St corner in Tel Aviv. The street is characterized by four-story residential buildings. In the project, we were asked for TAMA 38 reinforcement. The building contains an existing commercial floor facing the street.
Although not intended for preservation, it was important for us to preserve the memory of the international style. That's why we created fronts that cite elements of the Bauhaus design, but at the same time reflect the contemporary design of a typical Tel Aviv building. Small round windows, combined with modern balconies and elements to accentuate the design. The ground level is a gallery level for trade as well as the entrance for the building occupants. Mixing the two on the street level enriches the conversation between private and public.

bottom of page